Hotel Atlantic sto ferdig i 1914 og er en av byens typiske jugendbygninger. Den hører likesom hjemme i Stockfletsgate-rekka østover mot Hvidts plass, men har adresse til Jernbanealleen. Den opprinnelige hotellbygningen er en murbygning fra 1914 i tre etasjer på en høy kjeller. Loftsetasjen er innredet under en mansard takkonstruksjon med gjesterom. Den gamle hotellbygningen har fått flere påbygninger gjennom tidene.

Les mer
Se bilde av stedet idag

Det var AS Sandefjord Festivitet, som sto bak byggingen av et tidsmessig hotell og et festivitets- og klubblokale. Aksjekapitalen var på kr. 100 000. Bak stod solide borgere som Thor Dahl, Christen Christensen (verkseieren) og Lars Klaveness (banksjefen og ordføreren). Kristiania-arkitekten O. Sverre (han som tegnet Grand Hotel i Oslo og verkseierens Stockfletsgate 9 her i byen) ble hentet til Sandefjord.
Tomten ble innkjøpt av trelasthandler Skorge. Hotellet ble innviet med stor festivitas 15. juli 1914 og et år senere solgte aksjonærene bygningskomplekset til hotellets driftige og energiske direktør siden våren 1914, Gulbrand Iversen og hans ektefelle Amanda. I 1917 ble A/S Sandefjords Festivitet likvidert. 1916 ble hotellet solgt til Gudbrand Iversen og hans fru Amanda.

Da Iversen døde i 1923 fortsatte Amanda Iversen driften av hotellet, men valgte å selge til direktør Henry Coll. 1929 solgte Coll stedet videre til Peter Tenden. 1933 kom så Olga Kulms inn som eier og etablerte firma Hotel Atlantic AS den 15. mars 1933. Hotellet er idag et aksjeselskap som eies av familien Kulms. Hotellet er leid ut til Choice Hotels via en kontrakt over 20 år.

Uteserveringen i Tic-Haven eller ”Hagan” som stedet ble døpt, ble etablert i 1921 av daværende direktør Coll. Han rev den gamle boligen til fam. Skorge og han arrangerte noe helt nytt, imponerende og usedvanlig vakkert med 1500 sitteplasser og 3000 elektriske lamper i alle regnbuens farger «som nærmest må sies å være eventyrlig». T

ic-Haven hadde en stor sceneåpning sydover for opptreden med musikk eller annen underholdning. Midt i haven var det anlagt et basseng med blomsterarrangement rundt, og det er ikke få gjester som har havnet i vannet i løpet av Tic-Havens eksistens. Det var en periode satt ut både gullfisk og innlandskreps, til måkenes store begeistring. Tic-Haven hadde selvsagt også dansegulv og mange er de som har svinget seg der i varme sommerkvelder. Tic-Kjeller`n ble etablert i underetasjen på Atlantic på 30-tallet, og er således et av byens eldste skjenkesteder. Lokalene har tilpasset driftsformer gjennom tidene fra å være danserestaurant, samlingssted for byens fruer lørdag formiddag, bar og diskotek.

   
https://lardex.net