SEILING - SANDEFJORD SEILFORENING
Sandefjord seilforening ble stiftet den 27.august 1890 og kunne således feire sitt hundre års jubileum i 1995. 

Som den første formannen ble valgt kjøpmann G.A.Bøe. Medlemskontingent de første årene ble satt til kr.2. I 1905 var antallet aktive medlemmer 35 og passive 14. Den første større regattaen ble arrangert i 1911, og kong Haakon ankom Sandefjord med kongeskipet Heimdal for å overvære arrangementet. I 1913 ble det også en egen avdeling for motorbåter.
I 1918 sikret foreningen seg eiendommen Granholmen som tilholdssted med tilhørende klubbhus. Fra stiftelsen og helt fram til 1920 ble start og innkomst lagt til indre havn i Sandefjord. Sener ble det forsøkt med start og innkomst fra Trangsholmen, Fredøy, Granholmen og Furuholmen. Senere ble start og mål flyttet til foreningens holme «Valhall».
I 1970 -årene stod en helt ny, stor og moderne klubbhytte ferdig. Denne ble i stor grad oppført ved dugnad av foreningens medlemmer, og spesielt bør nevne murmester Håkon Skjelbred. 
Gjennom årene har det vært ulike båttyper som har vært i skuddet. Først store trebåter, deretter mindre trebåter som BB11, Fireball og ikke minst A-joller og Optimistjoller. På 1980-90 taller overtok glassfiberbåtene.

Trykk på de enkelte bilder for mer tekst.

Sandefjord Seilforening 100 år
Sandefjord Seilforening Historisk tilbakeblikk!

  • Totalt bilder i artikkelen: 42

    Seiling i fjorden

  • Totalt bilder i artikkelen: 20

    Tegninger Jors